Jászberény

2020.01.29. 07:00

Programokkal erősítenék a közösségek közötti együttműködést

A berényi önkormányzat hét térségi településsel konzorciumi partnerségben pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban a humán szolgáltatások fejlesztésére még 2017-ben.

Illés Anita

A kérelmet pozitívan bírálták el, a támogatási szerződést 2019-ben kötötték meg. A projekt céljainak megvalósításához ötszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

Ebből többek között olyan programokat valósítanak meg, melyek növelik a vidék megtartó képességét, erősítik a helyi kisközösségeket és a kultúrák közötti együttműködést. Ösztönző programokat is indítanak a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítésére, valamint hátrányos helyzetű csoportokat készítenek fel a foglalkoztathatóságra. Ezenkívül ifjúsági és mobil közösségi teret alakítanak ki – olvasható a tervek szerint 2022-ben befejeződő projekt sajtóközleményében.

A fejlesztés Jászberényben, Jászágón, Jászfelsőszentgyörgyön, Pusztamonostoron, Jászboldogházán, Jászteleken és Jászjákóhalmán valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában