Zöldítés

2020.02.25. 07:00

Cseresznyefaosztással folytatják a fásítást Rákócziújfaluban

A napokban tette közzé a falu vezetése, hogy a helyiek cseresznyefákat igényelhetnek az önkormányzattól.

P. Pusztai Nóra

– Egy szegedi konferencián jártam, ahol az egyik előadó azt mondta, hogy a növény a víz negyedik halmazállapota. Megfogott ez a gondolat, a többi már jött magától – mesélte Varga József polgármester, aki kifejtette, hogy az önkormányzat már évekkel ezelőtt felfigyelt az éghajlatváltozás helyben megjelenő negatív hatásaira, többek között ezért is tartják fontosnak a környezetvédelmet.

– Az ősszel megkezdett sikeres fásítási akció folytatásaként, több mint száz cseresznyefát osztunk ki az igénylők között. A jelentkezők ingatlanonként két-három darabot kaphatnak. A nagy sikerre való tekintettel a következő napokban – korlátozott számban – újabb gyümölcsfákra is számíthatnak a településen élők – mondta. Hozzátette: az elgondolás alapja az volt, hogy megkönnyítsék a lakosság számára a faültetés lehetőségét. – Így itt helyben, az önkormányzat udvarán adtuk át a növényeket.

A falu vezetője hangsúlyozta: településük klímatudatos. – Bekerültünk egy, a belügyminisztérium által vezetett pályázatba is, mely az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásról szól. A LIFE-program során hamarosan kezdetét veszi a bel- és csapadékvíz-tározó építése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában