elsősegélynyújtás

2020.02.27. 19:00

Kedden vehették át tanúsítványaikat a szolnoki diákok

Hagyományteremtő céllal idén ünnepélyes keretek között adták át a kilencedik évfolyamosoknak az elsősegélynyújtó képzés tanúsítványát.

P. Pusztai Nóra

A Közgé 9. Sz osztályos tanulói is részt vettek a képzésen

Fotó: P. Pusztai Nóra

A kedd délutáni eseményen Polgár Piroska, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese elmondta, az életre készülve az idei tanévben a centrum nyolc iskolájából harminchét osztály közel ezer tanulója sajátíthatta el az alapokat. A kétszer háromórás elméleti és gyakorlati alkalmakon a sebellátáson kívül sok egyebet is megtanultak a diákok.

A Közgé 9. Sz osztályos tanulói is részt vettek a képzésen
Fotó: P. Pusztai Nóra

A diákok egyebek mellett megtanulták felismerni és ellátni a sürgős, akár életveszélyes kórképeket is – mondta Balogh Norbert, a program szakmai felelőse, aki kiemelte, hogy az embereken való segítés az egyik legszebb gondolat. Még 2016-ban írta alá az önkormányzat, a Szolnoki Tankerületi Központ, az akkori műszaki és szolgáltatási centrum, valamint az Országos Mentőszolgálat azt a megállapodást, mely biztosítja a kilencedikeseknek az elsősegélynyújtó képzést, melyet hazánkban először a megyeszékhelyen szerveztek.

– Nemcsak egy oklevelet vesztek át, hanem olyan tudást szereztetek, amivel képesek vagytok emberi életet menteni – hangsúlyozta Györfi Mihály alpolgármester az SZSZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolájának tornatermében tartott ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában