egyeztetés

2020.02.11. 07:00

Oktatókórház lehetne a szolnoki Hetényi

A Debreceni Egyetem oktatókórházává válna a jövőben a szolnoki Hetényi Géza kórház. Erről kezdte meg a közös gondolkodását nemrég az egészségügyi intézmény és az egyetem Népegészségügyi Kara.

Molnár-Révész Erika

– Egyelőre csak elméleti síkon merült fel a lehetőség – válaszolta kérdésünkre Kelemen Éva a kórház ápolási igazgatója. – Jelenleg éppen annak nézünk utána, hogy milyen kritériumai vannak az oktatókórházi rangnak. Ez komoly szakmai elismerés lenne az intézményünk számára. Annyi változást jelentene, hogy a gyakorlati mellett az elméleti oktatásban is részt tudnánk venni, ha erre fel tudunk készülni.

Ahogy a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának dékánja fogalmazott, a két intézmény törekszik a közös munkára. Ennek kezdetét jelentené ez a szakmai gyakorlat, melyen keresztül első lépésként megismerhetnék a megyei kórházban dolgozó oktatókat.

– Az egészségügyi gondozás és prevenció szak népegészségügyi ellenőr szakirányán tanuló hallgatók, továbbá az ápolás és betegellátás szakon a gyógytornász és a dietetikus hallgatók szakmai gyakorlatával kapcsolatban folynak az egyeztetések – mondta dr. Zsuga Judit.

A közös szakmai munka évfolyamonként negyven-ötven hallgatót érint, akiket a tervek szerint tízfős csoportokban fogadnának majd a megyei kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában