Környezetvédelem

2020.03.20. 11:30

Ajánlásokat vár a berényi önkormányzat a kitüntetésre

A képviselő-testület 2019-ben alapította meg a Jászberény Város Környezetvédelméért díjat, amit először a környezetvédelmi világnapon adtak át tavaly. A kitüntetés adományozására ebben az évben is javaslatokat vár az önkormányzat.

Illés Anita

Az elismerést a képviselő-testület azoknak a természetes és jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknek adhatja, akik a környezetvédelemért, a környezeti kultúra fejlesztéséért és a településkép alakításáért kimagasló munkát végeznek a városban.

Évente két díjat ítélnek oda: egyet közösségnek, egyet pedig egyénnek. Az elismeréssel díszoklevél és százezer forintos pénzjutalom is jár. A városi kitüntetést ezúttal is a környezetvédelmi világnapon, vagyis június 5-én adják át. Eme jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet például a környezetszennyezés káros következményeire, az együttgondolkodás és cselekvés fontosságára a fenntartható fejlődés érdekében. Az ajánlásra jogosultak a környezetvédelmi díjra április 30-ig tehetnek javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában