Rendezvény

2020.03.12. 16:30

Jászkunsági önkéntesek találkoztak a szolnoki fórumon

Önkéntes műhelyt hívtak össze szerda délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CsEÖH) szervezésében.

Kovács Berta

A rendezvénynek a szolnoki Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit KKFT. Szolnoki Közösségi Tér adott otthont.

A dr. Nagyné Varga Ilona vezető moderálásával zajló fórumra olyan intézmények, szervezetek képviselőit hívták meg, melyek küldő-, illetve fogadószervezetként tevékenykednek, vagy akár maguk is indítanak konkrét akciókat. Az eseményre Jászberényből és Besenyszögről is érkeztek résztvevők.

A délután során eszmecsere folyt arról, hogy manapság a civil szervezetek milyen területeken, milyen problémákkal találják szembe magukat az önkéntesek megkeresése, motiválása, megtartása kapcsán. Azt a kérdést is körüljárták, hogy az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok később milyen eséllyel térnek vissza önkéntesként. Az is elhangzott, megyénkben jelenleg körülbelül 290 regisztrált szervezetet tartanak számon, mely önkénteseket fogad.

Szó esett az önkéntesség társadalmi szemléletformáló hatásáról, külföldi példák is elhangzottak, sok országban pedig az adott személy társadalmi presztízsét is meghatározza, hogy egy adott közösség érdekében végez-e valamilyen önkéntes munkát.

A résztvevőket arra kérték, járuljanak hozzá ahhoz a felméréshez, amit a CsEÖH indít a megyei önkéntesség feltérképezése végett. A résztvevők véleményezték a kutatáshoz összeállított nyolcpontos kérdőívet is, ezt szeretnék ugyanis szétküldeni az érintetteknek, az eredményeket pedig publikálni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában