Helyreállítás

2020.03.16. 07:00

Pontokba szedték javaslataikat a Pletykafalu lakói

A Pletykafaluban élő olvasónk, Tóth Mihályné az Abonyi út régi 4-es és Mol benzinkút közötti szakaszának állapotát vetette fel hírportálunknak. Hiányolta a fák gallyazását, és azt is jelezte, hogy a járdára lógnak az ágak.

P. Pusztai Nóra

A gyalogosutak megdőltek, néhol púposak, babakocsival nehéz a közlekedés – említette. Szerinte a Delta úton megsüllyedt az aszfalt, még alacsony sebesség mellett is károkat okozhat a gépkocsinak a sok kátyú.

A fentiekkel kapcsolatban Menkó Gyula, a Pletykafalu közösségének vezetője jelezte, hogy az önkormányzati képviselővel egyeztettek a városrész problémáiról, melyeket harminchat pontban össze is foglaltak.

A városban ötszáz kilométernyi utat és mintegy kétszázhatvan kilométernyi járdát kell karbantartani az önkormányzatnak.

– A költségvetés útfenntartásra kilencvenkétmillió forintot, járdákra harmincmillió forintot különített el ebben az évben – tájékoztatta hírportálunkat Gyuricska Éva, az önkormányzat sajtóreferense. Hozzátette: az úthálózattal kapcsolatban nagy számban érkeznek lakossági észrevételek is a hivatalhoz. A különféle szempontok mellett a burkolathiba veszélyessége szerint végzik el a munkákat.

Tóth Mihályné olvasónk szerint a Pletykafaluban a vízelvezető árkokat sokan szeméttárolónak, egyfajta lerakónak használják. Az önkormányzat által lekaszált árokpartokon ott marad a hulladék, amelyet némely lakó saját költségén takarít el.

– A helyi rendelet alapján az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz tisztaságáról. Mint ahogy az árok tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok, valamint a parlagfű eltávolításáról is – jelezte a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában