döntés

2020.04.06. 21:29

Felfüggesztette az országgyűlés Boldog István mentelmi jogát

A hétfői plenáris ülésen 186 igen szavazattal az országgyűlés felfüggesztette a megyebeli országgyűlési képviselő, Boldog István mentelmi jogát.

Mint arról korábban beszámoltunk, Polt Péter legfőbb ügyész a napokban azért kérte ki a parlamenttől, mert a képviselő a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

Az országgyűlési mentelmi bizottság indoklásában az ügyészségi indítvány alapján az olvasható, hogy Boldog István 2015-ben a választókerületében található települések egyes polgármestereit találkozóra hívta, amelyen közeli bizalmasa, munkatársa és kabinetfőnöke társaságában az elkövetkezendő évekre előre meghatározta a polgármestereknek, hogy az általuk képviselt önkormányzatok a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében rendelkezésre álló pénzkeretből mire, mekkora összegben pályázhatnak eredménnyel abban az esetben, ha a polgármesterek a Boldog István által meghatározott feltételeknek eleget tesznek. A parlamenti képviselő e találkozó alkalmával nyilvánvalóvá tette, hogy hivatali helyzetéből fakadóan befolyással bír a pályázatok elbírálására – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában