Hulladékok

2020.04.28. 14:00

Kidobott ülőgarnitúra rombolja a táj szépségét Besenyszögnél

Minden bizonnyal sokunkat idegesíti az a mennyiségű hulladék, ami a környezetünkben körülöttünk hever. Az utcán, vagy a természetben rengeteg fajtáját találhatjuk meg ezeknek, a legkisebb műanyag palackoktól egészen az ülőgarnitúrákig.

Szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

Egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy mennyire lerombolja a csodás környezetet egy-egy ilyen kidobott szemét. A fotókon szereplő helyszín a 3224-es út melletti terület, Besenyszög külterületén. Hogy idézzük szavait:

„A 3224-es út bevezető részén egy feszület díszeleg, gyönyörű a határ. Sok munka van benne, virágzik a repce, víz hiányában ugyan, de növöget a búza, ami a magyar ember kenyere. Sajnos azonban vannak olyan „ember” társaink, akik ezt nem tisztelve szennyezik a környezetet. Mindez nagyon bántja a szememet. Szörnyű látvány a szántók szélén kitett, már nem szükséges használati tárgyak: televíziók, hűtőszekrények, gumiabroncsok, vagy pedig jelen esetben bőr jellegű kanapé. Mindez az éjszaka termése.”

Fotó: Beküldött fotó

Olvasónk egy verset is mellékelt levelében, amelyet ő saját maga írt:

„Mit teszel ember, innen eszel, hát ne szemetelj el

víz, virágok, élelem, megvan itt minden terem

élek, nem érted, hogy lélegzem, megfulladok, haldoklom

most rád zúdítom bánatom, ne bánts nélkülem nem leszel

ember ébredj, ébredj fel, még nem késő, ne add fel

harcolj értem, tisztíts meg, s boldoggá teszem életed.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában