Szájmaszkok osztásáról döntöttek Újszilváson

Levélben hívta fel a lakosság figyelmét a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezés helyi vonatkozásaira a polgármester.

Hartai Gergely

Dr. Petrányi Csaba polgármester

Fotó: Hartai Gergely

Dr. Petrányi Csaba az önkormányzat hivatalos oldalán arra kérte a helybélieket, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, és mindenképpen kerüljék a csoportosulásokat. Tilos emellett a trafikok és a boltok előtt italt fogyasztani. Ez utóbbit a rendőrség is ellenőrzi.

A településvezető egyúttal bejelentette: az önkormányzat arról döntött, hogy minden lakos egy darab szájmaszkot kap az elkövetkezendő két hétben. Elsőként az idősek körében kezdik meg a maszkok szétosztását. A védőeszközöket két közmunkás, valamint dajkák és óvónők varrják majd.

Dr. Petrányi Csaba emlékeztetett, lehetnek a településen olyan bűnözők, akik kihasználhatják a járványos időszakot. Éppen ezért senki se engedjen be az ingatlana területére idegent.

– Ha valami szabályelleneset észlelünk, értesítsük a mezőőrséget, amely huszonnégy órás szolgálattal áll rendelkezésükre, vagy közvetlenül a rendőrséget. Egyéb témában, probléma megoldásában keressék tanyagondnokunkat. Más esetben a polgármesteri hivatalban állunk rendelkezésre telefonszámainkon – fűzte hozzá. Majd közölte, a hivatal nem csak a lakosságnak, hanem a bolti eladóknak is ajándékoz egy-egy mosható szájmaszkot.

– Őket is arra szeretném kérni, hogy ne szégyelljék a szájmaszkot és a gumikesztyűt hordani – fogalmazott levelében a falu első embere.

Dr. Petrányi Csaba polgármester
Fotó: Hartai Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában