Bővítés

2020.04.16. 16:30

Több mint félmilliárd forintból épülhet új bölcsőde Miklóson

Több mint félmilliárd forintot nyert el új bölcsőde építésére a város. Az önkormányzat már tíz éve küzd azért, hogy valamilyen módon bővíteni tudja a bölcsődei férőhelyek számát, amely az igényekhez képest jelenleg kevés a városban.

Molnár-Révész Erika

– Ezalatt több megoldási alternatívát vizsgált meg az önkormányzat, a telephelyen belüli férőhelybővítéstől az új bölcsőde létesítéséig. Már 2017-ben a Szemere Bertalan úton új bölcsőde építéséről, illetve uniós támogatási kérelem benyújtásáról döntött a képviselő-testület. Sajnos ez a pályázat nem nyert, ahogy az egy évvel későbbi sem.

– Végül 2019 májusában megjelent egy uniós pályázat bölcsődei férőhelyek bővítésére. Erre a pályázatra már nem három, hanem négy csoportszobára és ötvenkét férőhelyre nyújtotta be támogatási kérelmét az önkormányzat június végén. Idén márciusban döntöttek a pályázatról, melyet a Pénzügyminisztérium ötszázhúszmillió forint összegben támogatásra érdemesnek ítélt – írta közleményében az önkormányzat.

Az új bölcsőde a tanuszoda melletti üres területen épül majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában