Zagyva-part

2020.04.14. 20:00

Üzeneteket ragasztottak ki a szemetelőknek a szolnoki sétányon

A jó idő beköszöntével egyre többen látogatnak ki a kijárási korlátozás ellenére is a Zagyva-partra Szolnokon.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A legtöbben napozni és kempingelni járnak a vízpart mellé. Sajnos sokan közülük a keletkezett hulladékot már nem viszik el a legközelebbi hulladékgyűjtőhöz, hanem tudomást sem véve róla otthagyják a földön. Mindezzel nem csak a túrázóknak, hanem a háziállataikat sétáltató gazdáknak is komoly bosszúságot okoznak.

A napokban a felső gátszakaszon egy aktivista különböző üzeneteket ragasztott ki a kövekre, mellyel azt próbálja elérni, hogy az emberek szedjék össze a saját hulladékaikat. Ezeket az üzeneteket gyűjtöttük össze:

„Valaki eldobott egy üveget. Valaki más összetörte. Valaki más éppen ott elesett, arccal az üvegcserepekbe, és megsérült… Valaki összeszedte az üvegszilánkokat. Valaki el sem dobja az üveget. Melyik vagy Te?”

„Nézz hátra… Az anyukád nem követ, ugye? Akkor nem fogja összeszedni sem utánad a szemetet, amit elejtettél. Tehát légy szíves, vidd magaddal a vizes palackodat, chips-es zacskódat, használt papírzsebkendődet, és a többit, majd otthon dobd ki a kukába. Köszi, jó fej vagy!”

Fotó: Szoljon.hu

„Nézz körül… Szép a táj. Jólesik ide kijönni, igaz? Hopp! Most megakadt a szemed valamin: eldobott konzervdoboz, üveg, cipő, sörös palack, energiaital doboza, ruhadarabok… Ugye, te nem hagysz itt semmi ilyesmit?”

„Te összeszednéd azt a szemetet, amit én eldobáltam? Nem szívesen. Akkor te sem várod el tőlem, hogy én szedjem össze a te szemetedet, ugye? Vigyük haza a szemetünket az otthoni kukába!”

Sajnos már régóta gondot jelent a Zagyva Cukrászda melletti gátszakaszon az ott étkezők által maguk mögött hagyott hulladék, ételmaradék. Az üvegszilánkok ugyanakkor a legveszélyesebbek. Ezt a területet ugyanis rengeteg gazda használja kutyája sétáltatására, egy óvatlan pillanatban azonban a szilánk könnyedén belefúródhat az állat tappancsába, netán le is nyelhet egy-egy darabot, amibe bele is pusztulhat.

Apró odafigyeléssel akár egy állat életét is megmenthetjük, mellékesen pedig tisztább környezetben élhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában