Csütörtökön bárki kérheti a koronavírustesztet Szolnokon

Részt vettünk a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón, ahol elhangzott, a statisztikai adatok alapján meghívott résztvevők mellett bárki számára elérhető a tesztelés csütörtökön.

Munkatársunktól

Mint arról beszámoltunk olvasóinknak, Szolnokon is zajlik az országos koronavírus átfertőzöttség mérés.

Csütörtökön reggel a Hild János téren tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester, Dr. Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója, Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja és Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

A Szolnokra érkezett szűrőbuszban orr- és garatváladék törlésből származó mintát vesznek, ami PCR vizsgálat meghatározásához szükséges. Vérmintát is vesznek, amit az ellenanyag elemzéséhez használnak. Valamint ki kell tölteni egy kérdőívet, hogy az egyéb járványügyi szempontokat is elemezni tudják.

Gyorshírként jelentjük, hogy a sajtótájékoztatón megtudtuk, csütörtökön délelőtt 10 és este 6 óra között nem csak az eredetileg tervezett módon, a kiértesített résztvevőket várják. Bárki arra járónak lehetősége van a teszten részt venni a Hild téri szűrőbuszban. Az eredményt a háziorvosnak fogják megküldeni.

A sajtótájékoztató részleteivel később jelentkezünk.

FRISS:

Csütörtök dél körül elfogytak a teszteléshez használt eszközök a nagy érdeklődés miatt, ezért az utcáról már nem fogadnak további jelentkezőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában