Már a nyitásra készül az abonyi strandfürdő

Az Abonyi Városi Strand- és Termálfürdőben megkezdődtek a nyitást előkészítő munkálatok. A létesítményben Pető Zsolt polgármester Gáspár Csabával, a strandot üzemeltető önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetőjével folytatott megbeszélést – tájékoztatott a hivatal sajtóreferense.

Hartai Gergely

Előkészítik a medencéket

Forrás: Abony sajtó

Lőrinczy Veronika közölte, Pest megyében, így Abonyban is még a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet szigo­rú szabályai vannak érvényben. Ezek azonban egyelőre nem teszik lehetővé, hogy a strandfürdő vendégeket fogadjon, és megnyíljon a nagyközönség előtt. Ennek ellenére az önkormányzat és az üzemeltető cég mindent megtesz annak érdekében, hogy amennyiben feloldják a jelenlegi korlátozást, azonnal megnyithasson a városi strand, a kicsik és a nagyok legnagyobb örömére.

Előkészítik a medencéket
Fotó: Abony sajtó

A városháza sajtóreferense arról is beszámolt, hogy a létesítmény helyszínén Kemecsei Antal, a DAKÖV abonyi üzemmérnökségének vezetője is bejárást tartott.

– Jelenleg folynak a karbantartási és felújítási munkálatok a területen. Több kisebb beruházást is végrehajtanak, ezáltal új, térköves járda épül a bejáratnál, és a gépházat esztétikus védőkerítéssel kerítik el. A tervek szerint a héten feltöltik a medencéket vízzel, és megindul a próbaüzem. A nyitás pedig a megyénket, így az Abonyt is érintő korlátozások feloldását követően várható – zárta közlendőjét Lőrinczy Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában