Zene

2020.05.09. 15:30

Régi hangszereket gyűjt miklósi otthonában Molnár József

Sokan ismerik a megyében Molnár Józsefet. A közkedvelt zenész nem csak a muzsikálásnak él, hanem gyűjti is kedvenc hangszereit.

Munkatársunktól

Fotó: Mészáros János

A történet réges-régen kezdődött: amikor Molnár József megnősült, és felépítette a házát, maradt egy kis félretett pénze. Abból vette első harmonikáját a zenész, aki nemrég hetvennyolcadik születésnapját ünnepelte. József tehát már több évtizede szórakoztatja közönségét. Közel tíz éve azonban volt egy súlyos balesete, azóta nehezen mozognak a csuklói, és csak rövid ideig tudja tartani a harmonikát, ezért főleg szintetizátoron játszik.

Fotó: Mészáros János

Amellett, hogy zenél, József hangszereket is gyűjt. Mintegy hetven harmonika és számtalan más hang szer tulajdonosa, ezek között van trombita, orgona, hegedű, zongora és még tárogató is. Egy egész szobát töltenek meg imádott hangszerei, melyek közül a legszebb harmonikákkal örökítették meg felvételeink.

Fotó: Mészáros János
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában