nyitás

2020.05.13. 07:00

Újra látogatható a jászberényi állatkert

A korlátozó intézkedések enyhítése után újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Jászberényi Állat- és Növénykert. A járványügyi veszélyhelyzet változatlan fennállása miatt biztonsági intézkedésekkel egészítették ki látogatási szabályzatukat.

Illés Anita

Tavaly még változatlan formában zajlott a látványetetés

Fotó: Gémesi Balázs

A legalább másfél méter biztonsági távolságot kötelező megtartani a pénztárnál és a büfénél való sorban álláskor, valamint a látogatás teljes időtartama alatt. Ebben tappancsokat ábrázoló, piros aszfaltfesték segíti a vendégeket a pénztárnál és a látványetetések helyszínein is.

A fertőzésveszély elkerülése érdekében a látványetetési programban is változás lépett életbe. Azoknál a kifutóknál, ahol a kis terület miatt nem lehetséges a biztonsági távolság megtartása, szünetel a látványetetés. A létesítmény munkatársai a népszerű bemutatóról minden nap a megszokott zöld táblán adnak részletes információt. Az állatkert területén egy időben maximum ötszázan tartózkodhatnak. Az aktuális látogatói létszámot a pénztárnál folyamatosan követik és a limit elérésétől nem fogadnak további vendégeket.

Tavaly még változatlan formában zajlott a látványetetés
Fotó: Gémesi Balázs

Emiatt főként hétvégi napokon, érkezés előtt érdemes telefonon információt kérni az állatkert fogadóképességéről – olvasható a park tájékoztató közleményében. A higiéniára is fokozottan ügyelnek, a pénztárnál kézfertőtlenítőt helyeztek ki, melynek használata belépéskor a látogatók számára kötelező. A mosdókban is biztosítják a kézfertőtlenítést, és óránként fertőtlenítik az illemhelyeket.

Az Éjszakai Házat és az Oktatóközpontot továbbra sem nyitják meg, csak szabadtéren fogadnak érdeklődőket a biztonsági távolság betartásával. Fontos tudni azt is, hogy a jelenlegi helyzet még nem teszi lehetővé a játszótér és a kecskesimogató használatát. Tilos átnyúlni a látogatókerítésen, az állatokkal való közvetlen érintkezést és azok etetését szintén nem engedélyezik.

Kovács Ágnes gyűjteményvezető-helyettes érdeklődésünkre elmondta: az újranyitást követően, hétköznap átlagban naponta negyven-ötven látogató érkezett az állatkertbe. Nagyobb létszámot hétvégéken várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában