katonák

2020.06.23. 11:30

A vízben és a parton is lopakodtak a szolnoki búvárok

Vízi kiképzésen vettek részt a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár harci búvárai a közelmúltban – informálta hírportálunkat a honvédség.

Mészáros Géza

Fotó: K. G. őrmester

Víz alatti tájékozódás, partszakasz víz alatti megközelítése és elfoglalása – ezek a feladatok kaptak nagy hangsúlyt a feladatok teljesítése során. A búvárcsoportok kiemelt figyelmet fordítanak az úgynevezett vízi kijuttatási módok gyakorlására, mely történhet víz alatt és a víz felszínén úszva is.

Fotó: K. G. őrmester

Az ilyen típusú feladatok a bonyolultságuk miatt sok gyakorlást és összeszokott alegységet igényelnek, ezért a szolnoki dandár harci búvárai rendszeresen gyakorolják együtt az úgynevezett vízi kijuttatást. A kiképzés során nappal és éjszaka is nyílt és zárt rendszerű készülékeket használtak.

Fotó: K. G. őrmester

A párban és csoportkötelékben is teljesített feladatok során a merülési technikák mellett a harci búvárok folyamatosan finomították a harcászati eljárásokat is – tudtuk meg a Honvédelem.hu portálról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában