Coop Segély Alapítvány

2020.06.05. 17:30

Adomány érkezett a szolnoki gyermekotthonba

Nyolc raklapnyi tartós élelmiszerrel telepakolt kamion érkezett pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat udvarára.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Csabai István

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély Alapítvány kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermeknek juttat adományt. Jász-Nagykun-Szolnok megyébe négy és fél tonnányi élelmiszer érkezett, melyet négyszáhuszonhat gyermek között osztanak szét.

Fotó: Csabai István

Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő beszédében kiemelte, hogy a Coop a város egyik legfontosabb gazdasági és stratégiai partnere. A társadalmi szerepvállalása magasszintű, legyen szó akár a sportról, kultúráról vagy a hátrányos helyzetben levők támogatásáról.

– A különleges ellátást igénylő gyerekek mellett a pedagógusok erejüket megfeszítve dolgoznak. És bár az állam gondoskodik róluk, mindig lehet még többet adni, ez a Coopra mindig is jellemző volt. Az egyik legnemesebb cél, ha gyerekeket tudunk támogatni, főként abban az esetben, ha olyanokról van szó, akik különleges bánásmódot igényelnek – mondta az adományok átadásakor Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja.

Hozzátette: a segítségnyújtás többlet hozzáadott értéket jelenthet, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók.

Fotó: Csabai István

Az előző évekkel ellentétben a vírushelyzet miatt nem a gyermekek vették át a csomagokat, de Mikolyné Kozma Rozália, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője hangsúlyozta, ezeket is ők bontják majd ki.

– Sok kellemes percet szerez majd az adomány, mert bár nincsenek kifejezetten rászorulva, de adni és kapni mindig öröm – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában