Jászkunság

2020.06.15. 08:00

Az elmúlt héten is több baleset került a legolvasottabb hírek közé

Közel négyszáz állat legelt a Bivaly-tónál, emléket állítottak a korábban Ceglédet Tiszajenővel összekötő kisvasútnak, karambolozott egy szolnoki nő – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Tiszaugról, a Tisza mentén hajtottak át közel négyszáz állatot a napokban, hogy Rákóczifalva és Rákócziújfalu határában, a Bivaly-tónál legeljenek tovább. Közülük kilencvenhét fekete bivaly, közel ­kilencven borjú, míg a többi őshonos szürke marha.

Fotó: Mészáros János

Mozdonnyal és hozzá illő személyvagonnal állítanak emléket a hajdanán Ceglédet Tiszajenővel összekötő kisvasútnak. A korabeli szerelvényt a MÁV bocsátotta a település rendelkezésére. A kisvonatot pénteken szállították át tréleren Nyíregyházáról Tiszajenőre, ahol a hajdani vasútállomásnál, az egykori kocsiszín előtt állították fel a máig épen megmaradt sínpárra.

Fotó: Mészáros János

Szakmunkásavatót tartottak hétfőn a kisújszállási Nagykun Baptista Oktatási Központ Illéssy Sándor Középiskolájában. A végzősök nevében Matuszka Henrietta 11. D osztályos tanuló köszönt el, Bögös Jenő iskolalelkész útravaló gondolatai után dr. Kovács Tibor alpolgármester szólt a végzősökhöz, s kívánt nekik sikeres szakmai utat.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A rendelkezésre álló adatok szerint, ismeretlen személy 2020. május 8-án a szolnoki Tallinn városrésztől induló és a Görbe út felé tartó, Zagyva-folyó melletti gátszakaszon elhelyezett, nyitott állapotú sorompó oszlopai közé drótot feszített ki.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. június 8-án Szolnok belterületén, amikor egy körforgalomból kihaladva áttért a szemközti forgalmi sávba és frontálisan összeütközött egy ott szabályosan közlekedő személygépjárművel.

Fotó: police.hu

Hétfő reggel egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött Jászjákóhalma külterületén, a Jászdózsáról kivezető 32134 számú út és a 31-es számú főút kereszteződésében. Az egyik autóba hét, a másikban egy ember utazott, ők önerejükből elhagyták a járműveket.

Fotó: Jászberény HTP

Első alkalommal rendezték meg a Hida-kupa elnevezésű kispályás labdarúgótornát. A négy plusz egy főből álló csapatok ötször kettes kapukra játszottak a jánoshidai műfüves arénában.

Fotó: Pesti József

Június 9-én délután sikeresen vették az akadályt a Karcagi Szakképzési Centrum kunhegyesi tagintézményének szaktanulói. A KSzC Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma már hosszú évek óta oktat szakácsokat, pincéreket és cukrászokat.

Fotó: Ujvári László

Egy jászberényi férfi ingatlanának udvarára mászott be a szomszédja 2020. június 10-én. A portán kihúzott két bambusznövényt a földből, továbbá a tulajdonos robot fűnyírójának földbe telepített jeladó kábelét feltépte, a kábelt elvágta és annak dobját magával vitte.

Fotó: police.hu

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Rákócziújfalu belterületén 2020. június 9-én, amikor egy kereszteződéshez érve vészfékezésre kényszerített két biciklist, akik a hirtelen fékezés következtében elestek és összeütköztek. Szintén egy helyi lakos közlekedett Kunhegyes belterületén 2020. június 9-én, amikor egy tolatási manőver során összeütközött egy mögötte elhaladó kerékpárossal.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában