Vargáné Tóth Éva

2020.06.26. 07:00

Hasznosnak tartja a lakosság megkérdezését a szolnoki festőnő

Sokan megkapták már a megyeszékhelyen a nemzeti konzultációs íveket tartalmazó levelet. Ezúttal a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról mondhatnak véleményt honfitársaink.

Hartai Gergely

Vargáné Tóth Éva

Forrás: Beküldött fotó

Visszaküldi válaszait a kérdésekre Vargáné Tóth Éva szolnoki festő és családja is.

– Jó gondolatnak tartom, hogy ily módon kíváncsi a kormány az átlagemberek álláspontjára. Korábban ugyanis az efféle, kérdőíves megkeresés nem volt jellemző. Úgy vélem, már csak azért is fontosak az ívek, mert általuk mi magunk is támogatjuk az ország vezetését irányvonalainak meghatározásában – mondta el véleményét a konzultációról Vargáné Tóth Éva.

A mostani kormányzati felmérés egyik sarkalatos témája a koronavírus elleni védekezés.

– Azt gondolom, a járvány elleni küzdelem azért sikerült jól hazánkban, mert a világban zajló eseményeket látva gyorsan léptünk, időben megtörténtek a szigorítások. Ezzel együtt sajnos nyilvánvaló, hogy a vírus jelentős hatást gyakorolt a gazdaságra, ami mindenütt érezteti hatását. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban észrevette a világ, hogy mennyire nagy szükség van az egészségügyi dolgozókra. Valami mindenkiben megmozdult a veszélyhelyzetben, s talán mára másként gondolkodunk az életről. A járvány alatt mások mellett magam is hátrányba kerültem, de be kellett látni, hogy a megfelelő szabályok betartásával lehet csak megélni a hétköznapokat – fogalmazott a művész.

Hozzátéve, szerinte a gazdaság helyreállításakor jó törekvés, hogy annak rendezését hazai berkeken belül kezdjük meg. Azaz, hogy magyar üdülőhelyeken nyaraljunk, hazai termékeket vásároljunk és támogassuk az itthoni vállalkozások működését. Vargáné Tóth Éva elmondta, a korábbi kérdőívekre is elküldte válaszait. Szerinte ugyanis mindig az aktuális, a magyar lakosságot nagy mértékben érintő problémákra vonatkoztak a felvetések.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában