árvízvédelem

2020.06.29. 16:30

Kiskörétől Dobáig elsőfokú készültséget rendeltek el a Tiszán

A Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság – a Kisköre-alsó vízmércén mért áradó vízállás miatt – elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza jobb partján, a Doba-kanyari, valamint a bal parton, a Fegyvernek-Ledencei árvízvédelmi szakaszokon, összesen mintegy nyolcvankét kilométer hosszan.

Munkatársunktól

Laczi Zoltán, a Kötivízig sajtóreferense arról tájékoztatott, az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően a Tiszán és a mellékfolyókon árhullámok indultak el. A tiszai árhullám a múlt hét végén Vásárosnamény térségében tetőzött. A Közép-Tisza-vidéki

Vízügyi Igazgatóság ez, illetve a csapadék-előrejelzések alapján kiszámolt prognózisa szerint a folyón levonuló árhullám ezen a héten éri el térségünket.

Laczi Zoltán tájékoztatása szerint Kisköre-alsónál várhatóan hatszázötven (pluszmínusz tizenöt) centiméterrel csütörtökön, Szolnoknál pedig hatszázhatvan (pluszmínusz tizenöt) centiméterrel pénteken vagy szombaton fog tetőzni a Tisza. A Zagyva–Tarna vízrendszerben nem alakult ki árhullám, azonban a Körösök vízrendszerében közepes árhullám vonul le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában