JÁSZKUNSÁG

2020.06.24. 11:30

A következő hónapokban is biztosítják az egyszeri melegételt

A nyári szünidőben megyénk települései is biztosítják az egyszeri melegételt a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek.

Munkatársainktól

A fegyverneki gyerekek szívesen fogyasztják a homoktövist tartalmazó ivólét, hetente egyszer kapják az ebédhez. A növénynek komoly immunerősítő hatása van, így hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebbet hiányozzanak betegségek miatt

Fotó: Iványi Attila

Szinte kivétel nélkül minden megyebeli településen gondoskodnak a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetéséről.

Szolnok

– A korábbi évekhez hasonlóan, az önkormányzat idén is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben – tudtuk meg Romhányi Beátától, a szociális támogatások osztályának vezetőjétől.

Hozzátette, a szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzat a nyári szünetben negyvenhárom munkanapon biztosítja július 1-jétől augusztus 31-éig.

A városban öt helyszínen osztják majd az ebédet. – A kötelezően biztosított szünidei gyermekétkeztetésre jogosult hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek szülei részére a hivatal a kitöltendő nyilatkozatokat postán kiküldte.

Az ötszáznegyvenhét érintettből eddig kétszáznégy gyermek gondviselői küldték vissza a nyilatkozatot – árulta el Romhányi Beáta.

Karcag

– A Karcagi Arany János Általános Iskolában június 16-ától június 26-áig 8 és 15 óra között felügyeletet biztosítunk a tanulók számára – mondta Szentesiné Nánási Tünde igazgató.

– Azoknak a gyermekeknek, akik felügyeletet igényelnek, továbbra is biztosítjuk a napi háromszori étkezést.

Akik nem igényeltek felügyeletet, de a szokásos nyári szüneti étkezésre (napi egyszeri, június 22-étől) igényt tartanak, azok a családok levelet kaptak az önkormányzattól. Az ebben található igénylőlapot kellett kitölteni és leadni a városgondnokságnak.

Jászárokszállás

Az önkormányzat idén is biztosítja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyerekek ingyenes szünidei étkeztetését. A napi egyszeri melegételt az igénylők egyszer használatos edényben vihetik el a konyháról.

Gergely Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy június 16-ára huszonhat iskolásnak igényeltek a szünidei gyermekétkeztetés keretében ebédet.

Mezőhék

– Természetesen mi is biztosítjuk a hátrányos helyzetű gyermekek számára az egyszeri, nyári melegételt. Nálunk összesen három iskolást érint a szünidei ebédeltetés. Ketten Martfűre járnak, egy gyermek pedig kisegítő iskolába – fejtette ki Fórizs Ágnes Karolina polgármester.

Hozzátette, az ételt a mesterszállási konyháról juttatják el a gyermekek számára.

Mesterszállás

Kiss Gábor polgármester szintén megerősítette, hogy a kötelezően biztosított melegétel-ellátást a községben élő rászoruló gyermekek is megkapják.

– Az iskolában két fő részére vették igénybe az ügyeletet, így számukra a gyermekétkeztetést is megoldjuk természetesen. A nyári szünidei étkeztetésben pedig három tanuló érintett – sorolta a településvezető.

Mezőtúr

– A mostani nyáron a városi oktatási centrumban tudják elfogyasztani az ebédet az arra jogosult gyerekek. Illetve természetesen

el is vihetik az ételt – kezdte Herczeg Zsolt polgármester.

Hozzáfűzte, hogy sajnos a korábbi években jellemző volt, hogy az igénylők közül jó néhányan végül nem vették át az ételt.

– Fontos lenne, hogy aki leadja az igénylést, valóban vigye is el a gyermekeknek szánt ebédet. Sajnos korábban jó néhány adag maradt

gazdátlanul – emelte ki a városvezető.

Herczeg Zsolt azt is elmondta, jelenleg nagyjából ötszáz adag készül a konyhán, ezek közül az egyes táborokban részt vevők, valamint az idősebb polgárok számára biztosítanak ebédet.

– A nyári szünidei étkeztetésre jogosult gyermekek számát illetően megközelítőleg kétszáz fővel számolunk – tájékoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában