TISZAPÜSPÖKI

2020.06.12. 16:30

Újraindulhat az élet az évek óta elhagyatottan álló Horgásztanyán

Jó ideje üresen áll a településen az úgynevezett Horgásztanya. Ez most változhat, ugyanis a Tisza partján található terület és a rajta álló épület tulajdonosa, a Magyar Országos Horgász Szövetség átengedte az üzemeltetést az önkormányzatnak.

Molnár-Révész Erika

Az önkormányzat kezelésébe került a Horgásztanya

Forrás: Beküldött fotó

– Régi cél, hogy visszaállítsuk a Horgásztanya egykori fényét. Ezzel a megállapodással megkapjuk a körülbelül 7000 négyzetméteres terület és a rajta álló nyolcszobás, tizenhat-húsz fő elszállásolására alkalmas nyaralóház kezelését. A területhez tartozik egy kikötő is, oda egy önkormányzati kishajókikötőt telepítenénk.

Az önkormányzat kezelésébe került a Horgásztanya
Fotó: Beküldött fotó

– A célunk az, hogy tovább növeljük Tiszapüspöki turisztikai vonzerejét, valamint, hogy ezzel a többi nyaralóba – amelyeknek nagy része szintén elhagyatott – is visszatérjen az élet – tájékoztatta hírportálunkat Bander József polgármester.

Elmondta, a jó állapotban lévő épület kisebb felújítási munkák után birtokba vehető is lenne, de egy pályázat segítségével megpróbálják még komfortosabbá tenni. A tervek szerint a Horgásztanya jövőre már fogadja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában