nagy népszerűségnek örvend

2020.07.08. 11:30

A jenei búcsún szentelték fel a nemrég kiállított kisvonatot

Nagy létszámú érdeklődőt vonzott az idei búcsú. A helyi templomot 2012-ben szentelték fel, azóta nem tartottak körmenetet a településen.

Kovács Berta

Az istentisztelet után a Szolnoki Szimfonikus Zenekar fúvósai adtak félórás műsort a templom előtti teraszon. Az események az egykori vasútállomásnál nemrégiben kiállított kisvasútnál folytatódtak. Nagy Imre felszentelte a máris helyi nevezetességnek számító szerelvényt.

A település vezetőjétől megtudtuk, a vonat még nincs ugyan teljesen készen, de máris nagy népszerűségnek örvend, a szentelésére Vezseny, Tiszavárkony, Tiszavárkony-Szőlők mellett Tiszakécskéről és Kőröstetétlenről is érkeztek érdeklődők. Látogatók nap mint nap jönnek, például a múlt héten volt, aki Kecskemétről kerékpározott át megtekinteni a kisvonatot, és elmondta, az autógyárban dolgozik, ott hallotta hírét.

Délután a szokásos búcsúi forgatag vette kezdetét, vásározókkal, gyerekeknek játékokkal, ingyenes ugrálóvárral, ami szintén sokakat vonzott. Virág József polgármester felvetette, hogy a jövő évi búcsút jó lenne utcabállal zárni. A helyi nyugdíjasklub és egyéb támogatók is kivették részüket a forgatagból: pogácsával, édességgel vendégelték meg a körmenet után a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában