szolnok

2020.07.21. 07:00

Becsületbeli ügynek számít a kérdőív kitöltése

Csicsman György a felvetésekre adott válaszaival együtt már vissza is küldte a nevére kipostázott nemzeti konzultációs kérdőívet. A nyugalmazott munkaügyi felügyelő hangsúlyozza, sok szempontból sem tehette meg, hogy ne adjon válaszokat a kormányzati intézkedésekre.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Számomra ez becsületbeli ügy. Nagyszüleim és szüleim is erre tanítottak, de azt vallom, az alapintelligenciához is hozzátartozik, hogy ha nem provokálnak, hanem érdemben megkérdeznek valamiről, akkor tisztességgel felelj meg rá. Ráadásul gimnazista korom óta, amióta a politikai nézetem a maira formálódott, egyetlen kormány sem kérdezett meg, mit szólok én ahhoz, hogy…

Csicsman György már vissza is küldte a kérdőívet
Fotó: Mészáros Géza

– Most, köszönettel, megtehetem ezt. Tisztában vagyok azzal, hogy a mostani felvetésekre adott válaszok evidensek, ám napjainkban ezek a kérdések foglalkoztatják az embereket. Nem rejtem véka alá az álláspontomat, én igenekkel válaszoltam. Javaslom, hogy aki nem ért egyet a kabinet egészségügyi és társadalmi politikájával, az se tépje szét a konzultációs kérdőívet, vagy adja oda másnak, hanem a határozott „nem” szavazatával fejezze ki véleményét. Jómagam veszélyeztetett korban vagyok.

– Úgy gondolom, a magyar kormány a leghasznosabb intézkedéseket hozta meg a járványhelyzet kapcsán. A szabályokat jómagam és a nagylányaim is betartják. Nem csupán magunk, hanem szeretteink, barátaink, szomszédaink, ismerőseink miatt is, akikkel találkozunk, beszélgetünk, személyes kapcsolatot tartunk. A kérdések tehát az én szempontomból nagyon fontosak, a válaszaim ezért egyértelműek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában