Jászkunság

2020.07.07. 16:30

Egyszerűbb lesz a bérletek és buszjegyek ellenőrzése a Volánbusznál

2020. augusztus 1-jétől a Volánbusz valamennyi járatán gyorsabb és egyszerűbb lesz a Közlekedési Mobiljegy applikációban megváltott menetjegyek, bérletek ellenőrzésének módja, az erre szolgáló QR kód leolvasással. A kódot tartalmazó matricákat folyamatosan helyezik ki az autóbuszokra, így a szolgáltatás egyre több járaton válik elérhetővé a következő hetekben – tájékoztatta hírportálunkat a Volánbusz Zrt.

Forrás: Volánbusz Zrt.

A közlekedési társaság QR kódot (azaz kétdimenziós pontkódot) tartalmazó matricákat helyez ki az autóbuszokra, amelyeket a Közlekedési Mobiljeggyel utazóknak le kell olvasniuk mobilkészülékükkel.

A menetjegy vagy bérlet már felszállás előtt érvényesíthető úgy, hogy az utas a jármű külső felületén, az első ajtó közelében elhelyezett matricán található QR kódot beolvassa az applikációban, majd az autóbusz-vezetőnek bemutatja a képernyőn megjelenő, mozgó ábrát tartalmazó jegyképet. Így a jegyellenőrzés csak egy pillanatot vesz igénybe a népszerű Közlekedési Mobiljeggyel utazók esetében.

A beolvasás után az applikáció már érvénytelennek tünteti fel a menetjegyet, így ugyanazon menetjegy többszöri leolvasása és illetéktelen felhasználása az érvényesítést követően már nem lehetséges – olvasható a társaság közleményében.

Azokon a járműveken, amelyekre még nem került fel a QR kódot tartalmazó matrica, továbbra is az autóbusz-vezető ellenőrzi az érvényességre vonatkozó adatokat a menetjegy vagy bérlet információs nézeténél.

A társaság továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában