folytatódnak a munkálatok

2020.07.28. 07:00

Sorra fejlesztik a megyeszékhely játszótereit

A város legnagyobb és legmodernebb játszóterét adták át a Tisza-parton tavaly, majd további területeket fejlesztettek. A Martinovics út új játékelemeit például a Pletykafaluban élők vehették birtokba nemrég. A munka idén tovább folytatódik.

P. Pusztai Nóra

Fejér Andor alpolgármester megmutatta a Moha úti játszótér új elemeit

Fotó: Csabai István

Fejér Andor fejlesztésekért felelős alpolgármester a Moha úti játszótérnél tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a városban jelenleg ötvenhárom játszótér működik közterületen, ha az óvodák és bölcsődék udvarán lévőket is beleszámítjuk, összesen több mint nyolcvan van a megyeszékhelyen.

– A területek karbantartására, működtetésére minden évben húszmillió forint nagyságrendben költ az önkormányzat, ami arra elegendő, hogy a biztonságos működést biztosítsa. Éppen ezért évről évre vannak olyan kezdeményezések, hogy a lehetőségek keretein belül pályázati és saját forrásból folytathassuk a megkezdett felújításokat – mondta Fejér Andor alpolgármester.

A következő időszakra tervezett száznyolcvanmillió forintos fejlesztésről a szerdai közgyűlés dönt, a munkálatok néhány héten belül elkezdődhetnek, várhatóan jövő év nyarára mind az öt kijelölt játszótér megszépül majd.

Fejér Andor alpolgármester megmutatta a Moha úti játszótér új elemeit
Fotó: Csabai István

– A Moha úti modernizálása egy évekkel ezelőtt tett ígéretünk, aminek a forrásait most sikerült biztosítani, de új játékelemek kerülnek a Mátyás király útira, a Csokonai útira és a Gerle útira is. A Tiszaligetben kialakítjuk a kiszolgáló infrastruktúrát, egyebek mellett köztéri illemhelyeket, biztonságos gyalogátkelőhelyet és a megfelelő közvilágítást, amik lehetővé teszik a későbbi bővítést – részletezte.

A zöldfelületek, kerítések és padok karbantartása és cseréje mellett korszerű elemeket telepítenek a területekre, valamint pótolják a biztonságos gumifelületeket is. Mindennek köszönhetően a város játszóterein élményelemekben többet nyújtó játékok várják a kisgyermekes családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában