Adományátadás

2020.07.22. 17:30

Több ezer pólót oszt szét rászorulóknak a Rotary Club Szolnok

Tizenöt dobozban, szín és méret szerint szétválogatva érkeztek az adománypólók a Humán Szolgáltató Központ Városmajor úti irodájába. A ruhák a Szolnok Segít Programon keresztül, a családsegítő szolgálat segítségével jutnak el a rászoruló családokhoz.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

A Rotary Club húsz éve a város egyik legmeghatározóbb civil szervezete. Amellett hogy Szolnokon több felújítás és szoborállítás is a nevükhöz fűződik, a karitatív tevékenységük is példaértékű – mondta az adomány átadásakor Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere

– Most közel négyezer póló felajánlásával szeretnének segíteni a hat és tizenkét év közötti korosztálynak. Hogy pontosan kiknek, ebben áll a város és a Rotary Club együttműködése, vagyis, hogy a Szolnok Segít Programon keresztül a Humán Szolgáltató Központ vállalta az 1740 darab póló szétosztását a megyeszékhelyen, ugyanis a családsegítő szolgálat tudja hogy kik azok, akik leginkább rászorulnak az adományokra – hangsúlyozta a városvezető.

– Az 1740 darab póló nyolcszázezer – egymillió forint összegű adományt jelent. Örülünk hogy segíthetünk és bízunk benne, hogy ez a mostani esemény lehetőséget ad a további együttműködésre. A fennmaradt pólókat segélyszervezetek segítségével szeretnénk szétosztani a megyében, például Homokon, Karcagon és Újszászon, illetve a határon túl, Zentán, Erdélyben és a csángó magyarok között – mondta Kálmán Tamás, a Rotary Club Szolnok elnöke.

Ez már a negyedik alkalom hogy a Rotary Club Szolnok a Humán Szolgáltató Központ családsegítő szolgálatának segítségével juttatja célba az adományokat.

Fotó: Mészáros János

– A Ne fázz! 1. és a Ne fázz! 2. programok során egyik évben kabátokat, a másik évben pulóvereket ajánlottunk fel, tavaly és idén pedig a pólókat hoztunk. Míg tavaly hatszáz darabot, idén már közel kétezret sikerült vásárolnunk csak a megyeszékhelynek – mondta az eseményen Bartalos Zoltán alelnök.

Az adományok egy részét házhoz viszik a családsegítő munkatársai, a többit a központ Városmajor úti irodájában vehetik át az érintettek.

Ha úsztatás nem is, mécsesgyújtás idén is lesz

Kálmán Tamás a Rotary Club Szolnok elnöke az adományátadón jelentette be hogy bár idén is készülnek a város napjára, a koronavírus- járvány valamennyit módosított a programon.

– Szolnok Napja alkalmából minden évben a Zounok ispán szobornál mécsesúsztatással tisztelgünk a város előtt. Ám, mivel a járvány miatt víz nem lesz az emlékműnél, ezért a mécsesúsztatást mécsesállítássá kereszteltük át, melyet szeptember harmadikán tartunk. Az ünnepségen ismét Horváth László, a Damjanich Múzeum igazgatója mond majd beszédet – osztotta meg a részleteket az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában