Magyar Falu Program

2020.08.12. 20:00

Átadták a hazai forrásból megújult jászdózsai bekötőút szakaszát

Befejeződött a bruttó száznegyvenöt millió forint hazai forrásból megújult 32134-es jelű, jászdózsai bekötőút belterületi szakaszának a felújítása.

Illés Anita

Fotó: Mészáros János

Az átadási ceremóniát szerdán tartották. Már régóta rossz állapotban volt a település központján átvezető út, ezért a Magyar Falu Program keretében megvalósult beruházással a lakosok régi álma vált valóra.

– A hatvanas évek végén készült úton 1979-ben végezték el az utolsó nagyobb beavatkozást. A megemelkedett gépjárműforgalomtól folyamatosan romlott az állapota. Bízom benne, hogy rövidesen folytatódik a felújítás második szakasza is – mondta köszöntőjében Baranyi Sándor, a település polgármestere.

Az eseményen Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke reményét fejezte ki, hogy nem kell újabb negyvenegy évet várni a felújításra, ha eljön az ideje. Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a beruházás részleteit ismertette. A több mint egy kilométeres útszakaszon a kivitelező a burkolatmarást követően új kötő- és kopóréteget épített be. Ezenfelül stabilizált padkát alakítottak ki, új burkolatjeleket festettek fel és új KRESZ táblákat helyeztek ki. Továbbá részlegesen megújult a Holt-Tarna-híd is.

Pócs János országgyűlési képviselő avató beszédében méltatta a Magyar Falu Program jelentőségét a vidéki településeken élő emberek életminőségének javításában. A fejlesztést Kóródi László, a kivitelező cég, a Strabel konzorcium projektvezetője jelentette készre. Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Ivancsó István esperes, plébános megáldotta a megújult utat.

Felavatták a megújult útszakaszt Jászdózsán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában