Galériával

2020.08.21. 14:00

Díjakat is átadtak a kisújszállási ünnepségen

Kisújszálláson, a Vigadóban a Nagykun Táncegyüttes műsorával – vezetőjük Kecskéné Herczegh Kata – kezdődött a Szent István-napi ünnepség.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

- Ma, államalapításunkat ünnepeljük, azt, hogy itt élünk 1020 éve a Kárpát-medencében Szent István királyunk álmát beteljesítve. Nekünk, mai magyaroknak is kell, hogy legyenek álmaink, amit megvalósítunk: egy olyan Magyarországot Európa szívében, amelyet magukban bízó, szabad, büszke emberek építenek maguknak a saját szájuk íze szerint. Mert „az a tény, hogy anyanyelvem magyar és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. Mélyen bennem van, a vérem csöppjeiben, idegem dúcaiban… – írja Kosztolányi.

Magyarország, a hit, az összetartozás ereje, valamint a tettek által született meg és maradhatott életben több mint ezer esztendőn át. Mai nehézségeink is csak ezzel a hittel, összefogással és a tettek erejével küzdhetők le – hangsúlyozta beszédében Tatár Zoltán alpolgármester.

Kecze István polgármester az ünnepségen adta át az önkormányzat díjait és köszöntötte a megyei és miniszteri elismerést kapott kisújszállásiakat.

Dr. Karikó Katalin biokémikus professzor részére Díszpolgári Cím elismerést adományozott a város. A díjazott az Egyesült Államok és Németország között, azaz Philadelphia és Mainz között 2013 óta ingázik és kutat, így most videóüzenetben köszönte meg szülővárosa elismerését, melyet testvére, Mészáros Istvánné vett át. Dr. Bozó Erzsébet házi gyermekorvos és Szász Veronika területi oktatási igazgató Pro Urbe Díjat, Horváth Károly nyugalmazott kőművesmester, Czókoly Viktorián nyugállományú tűzoltó őrnagy és Monoki Sándor mentőápoló, a Labdarúgó Szakosztály vezetője Pro Communitate Urbis Díj elismerésben részesült.

Köszöntötték dr. Tóth Albertet, a Szolnoki Főiskola professor emeritusát, aki a köztársasági elnöktől a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vette át és Horváth Györgyöt, a Kisújszállási Galambtenyésztő Egyesület örökös tiszteletbeli elnökét, aki az Agrárminiszter Elismerő Oklevelét kapta, valamint a megyei önkormányzat díjazottjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában