Videóval

2020.08.19. 07:00

Fényes zöldenergia-beruházás valósult meg a szolnoki ipari parkban

Igen szokatlan, ám de témája okán teljesen érthető időpontban tartott kedden este sajtótájékoztatót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Mészáros Géza

Lits László, a cég ügyvezetője, Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester társaságában, este kilenc órakor fogadta a médiumok képviselőit a Tószegi úti ipari parkban, ahol a megyeszékhely kerékpárút-hálózata közvilágítás-fejlesztésének legújabb állomáshelyét mutatták be. Mint elmondták, s mindezt a fénnyel megvilágított kerékpárút is bizonyította, a Kombájn és a Piroskai utak mentén, 1,1 kilométer hosszon napelemes, nagyteljesítményű lítium akkumulátoros közvilágítást építtettek ki. A nettó 25 millió forintos beruházás főösszegét közérdekű kötelezettségvállalásban a Stadler cégcsoport biztosította az önkormányzatnak, míg az áfatartalmat a város vállalta.

Megtudtuk, a tervek szerint Szolnok kerékpárút-hálózata a közeljövőben a József Attila úttól az ipari parkig húzódó szakasszal bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában