Jászkunság

2020.08.31. 07:00

Mutatjuk az elmúlt egy hét legolvasottabb híreit

Rangos nemzetközi elismerést kapott a szolnoki Balajka Orosz Bisztró, két személyautó karambolozott Kunszentmártonnál, kerékpáros gázolás történt Szolnokon – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A tulajdonosok célja, megismertetni a nemzeti értékeket, és átadni az orosz életérzést

Fotó: Mészáros János

Turisztikai célpont lett a Balalajka Orosz Bisztró Szolnokon. Az ország számos településéről, sőt, még külföldről is érkeznek vendégek, hogy megízleljék az orosz ételeket, átéljék az élményeket. Rendre elégedetten távoznak, és ennek hangot is adnak. Mindezek alapján a szolnoki étterem a közelmúltban rangos nemzetközi elismerést kapott.

A tulajdonosok célja, megismertetni a nemzeti értékeket, és átadni az orosz életérzést
Fotó: Mészáros János

Két személyautó ütközött össze a 44-es és 45-ös főutak találkozásánál, Kunszentmárton határában. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították. A 44-es utat a balesetben érintett szakaszon a mentés idejére lezárták.

Javában zajlik az M4 gyorsforgalmi út építése. Aki jár Budapest felé, tapasztalhatja, hogy a már elkészült, s átadott szakaszokon gyorsabb, biztonságosabb a közlekedés, Szolnokról például rövidebb idő alatt érhetjük el a fővárost. Az útépítés folytatódik, a Szolnokot elkerülő útszakasz is készül.

Fotó: Csabai István

Egy helyi nő közlekedett kerékpárral Szolnok, Ady Endre úton, a járdán 2020. augusztus 27-én. Haladása során a kerékpáros elé hajtott a vele párhuzamosan az úttesten közlekedő és jobbra kanyarodó tehergépkocsinak, ami elütötte.

Fotó: P. Pusztai Nóra

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet után újra lábra kapott a lakáspiac a megyeszékhelyen. Ám a kezdeti élénkülés nem bizonyult tartósnak. Ismét megjelentek azonban azok az érdeklődők, akik befektetési céllal keresnek ingatlant.

Az árnövekedés a családi és a társasházaknál egyaránt megmutatkozik
Fotó: Illusztrációfotó/Csabai István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában