Pályi Nóra

2020.08.08. 20:00

Szakmagazinban jelennek meg a fiatal mezőtúri cukrásznő munkái

Cukrászcsaládba született, mégsem volt egyértelmű számára, hogy ezen az úton induljon el. Pályi Nóra még csak harmincéves, de már számos sikert és megrendelést tudhat maga mögött. A fiatal cukrásznőt párok tucatjai keresik fel évről évre, hogy ő alkossa meg a pompás esküvői tortát a nagy napra. Emellett az egyik legnagyobb hazai esküvői magazin is többször felkérte már közös munkára.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Pályi Nóra esküvői torták elkészítésében találta meg önmagát

Forrás: Beküldött fotó

– Abban biztos voltam, hogy kreatív munkát szeretnék végezni. Emiatt talán kissé különös, hogy mégsem volt kézenfekvő az irány. Végül az érettségi után, Budapesten folytattam a tanulmányaimat Horváth Ferenc cukrászmester mellett – kezdte Pályi Nóra. Itt remek alapokat szerzett, kiválóan elsajátította a legfontosabb tudnivalókat és fortélyokat.

– Mikor hazajöttem, a családi vállalkozásban kezdtem el dolgozni. Sorra készítettem a süteményeket, tortákat, amikre egyre inkább felfigyeltek a környéken. Majd a beérkező esküvői rendeléseket is rám bízták. Ez nagy felelősség, de egyben nagy elismerés is volt a számomra. Egyúttal pedig ráébresztett, hogy ezt a kreatív irányt kerestem, ebben találhatok igazán magamra – vallotta meg a fiatal tehetség.

Nóra munkáinak egyre jobban terjedt a híre, a párok mellett a szolgáltatók körében is. Az ismert szajoli rendezvényközpont meghívta egy nyílt napra, ahol hamar kiderült, kiválóan működhet a közös munka az ott szervezett események vonatkozásában is. Nóra szereti belevinni az alkotásba a saját ötleteit, de minden esetben a pár kívánságait tartja szem előtt, és a legfrissebb trendeket szintén követi.

– Ami mindig beválik, az a mascarpone és eper párosítás, de a csokoládé málnával vagy naranccsal ugyancsak nagy kedvencnek számít. Van olyan év, amikor egy ízkombinációt senki sem kér, a következőben pedig mindenki arra vágyik! Pedig nem beszélnek össze. Idén az áfonya és citrom volt egy ilyen kedvelt páros – sorolta.

Pályi Nóra esküvői torták elkészítésében találta meg önmagát
Fotó: Beküldött fotó

Elárulta azt is, hogy a házasulandók egyre kevésbé kérik a bevont tortákat. Marcipán és fondant borítás helyett az úgynevezett pucér alkotásokat és a krémmel díszített csodákat keresik.

– Előbbinél az a lényeg, hogy a krém alól itt-ott elővillanjon a piskóta. Nagyon letisztult külsőt kölcsönöz ez a megoldás. Korábban saját készítésű cukorvirágokkal is díszítettem a tortákat, mostanában inkább az élőket részesítik előnyben – magyarázta. Nóra szívesen áll neki bonyolultabb, kihívást rejtő kívánságoknak, amelyre eddigi pályafutása során is bizony akadt már példa.

– Néhány éve egy ötemeletes, összesen kétszáz szeletes óriást rendeltek tőlem. Még a hűtőt is le kellett mérnem, hogy beférjen, és külön hűtőkocsit béreltek neki a helyszínen! Cukorvirágokkal díszítettem, amiket füzérszerűen vezettem végig az emeleteken. Ez hatalmas munka volt, de valójában nagyon is élveztem – vallotta meg mosolyogva. Sőt! Nóra elmondta, hogy korábban szívesen versenyzett, olyankor ugyanis minden részletben a saját ötleteit valósíthatta meg.

– Engem ez inkább kikapcsol, mintsem izgulnék miatta. Nem kizárt, hogy a jövőben még indulok valamilyen megméretésen. Ám ehhez idő kellene, azzal pedig általában zsonglőrködnöm kell – jegyezte meg. Főleg május és október között, ez ugyanis a legzsúfoltabb időszak a menyegzők tekintetében. Ráadásul két éve az egyik legelismertebb hazai esküvői magazintól is felkeresték, hogy az ő munkáit fotózzák a lapba.

– Meglepett, viszont egy újabb szakmai sikerként könyveltem el. Budapesten zajlott a fotózás, ami remek hangulatban telt, csodás képek születtek, én pedig egyszerre éreztem boldogságot és büszkeséget – árulta el. A közös munka olyannyira jól sikerült, hogy azóta többször is felkérték hasonlóra, legutóbb a januári számban szerepeltek Nóra kreációi. A sok munka mellett persze a magánéletére is szán időt. Vőlegényével jövőre kelnek egybe. Adta magát a kérdés, vajon ő maga alkotja-e meg a tortájukat?

– Édesanyám jelentkezett erre a különleges feladatra. Nem hiszem, hogy találnék nála megfelelőbb embert a saját esküvői tortánk elkészítésére! – felelte mosolyogva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában