Martfű

2020.08.07. 14:00

Városuk múltjába is bepillantást nyerhettek a zenekedvelők

Hét koncertből álló sorozat ért véget nemrégiben. A Filharmónia Magyarország TérZene programjában szóltak harsonák, de dzsessz, magyar és balkáni ritmusok is felcsendültek.

P. Pusztai Nóra

– A kijárási korlátozás utáni első programok egyike volt, amit a lakosság is nagyon várt. Műfajában és zeneiségében változatos előadásoknak lehettünk fültanúi. A közönség hétről hétre várta a következő együttest – számolt be hírportálunknak Asztalosné Kocsis Enikő, a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője.

– Nagyszerű lehetőség volt ez a rendezvénysorozat arra, hogy a koncerteket összekapcsoljuk egy zenés várostörténeti barangolással. Mivel az idén hetvenéves Martfű, így minden héten új helyszínekre vittük a programokat. A művelődési központ melletti pihenőparkban, a Kastélyszálló ősparkjában, a Bata-lakótelepen, a Szent István téri tóparton röviden bemutattuk a városrészt és annak történelmét is. A történeti áttekintéssel a település fejlődésére is emlékeztünk – részletezte a művelődési központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában