Galériával - videóval

2020.09.13. 11:30

A cseresznyepálinka játszotta a főszerepet Nagykörűben

Bár jócskán elmúlt már a cseresznyeszezon, Nagykörűben mindig a ropogós gyümölcs van főszerepben. De hogy legutóbb milyen formában került asztalra a híres nagykörűi gyümölcs? Eláruljuk, üvegekben...

Rimóczi Ágnes

Fotó: Rimóczi Ágnes

Illatok, ízek és megannyi színes program várta szombaton a Nagykörűbe érkezőket. A Tisza-parti településen ekkor rendezték meg a Cseresznyepálinka Nap és Bogrács Party elnevezésű kavalkádot. Nos, a cím mindent elárult: a pálinka, elsősorban természetesen a település büszkesége, a cseresznyepálinka volt a fő „attrakció” a napsütéses, nyarat idéző hétvégi napon, de természetesen más formában is elérhető volt a piros gyümölcs.

Kistermelői lekvárok, befőttek, cseresznyés – és persze meggyes – sütemények sorakoztak az asztalokon a Tisza-parton, a szabad strandon és kishajókikötő környékén. Közben a bográcsokban gulyások, pörköltek rotyogtak, a grillrácsokon különleges húsok sültek, hogy megfelelő ágyat biztosítsanak a pálinkának. Az igazi magyar italból volt bőven választék, az almától, a szőlőn át, a homoktövisig számos ízvilágot kóstolhattak az ínyencek. Voltak, akik egy pálinkafelismerő versenyen mérték össze az ízlelőbimbójuk felkészültségét. A megméretésben ezúttal a férfiak alulmaradtak, úgy tűnik Nagykörűben a hölgyek azok, akik felkészültebbek „pálinka-téren”. A legügyesebb hölgy természetesen pálinkát nyert, néhány üveggel, amit Bulyáki József, helyi pálinkafőző-mester ajánlott fel.

A különleges napon természetesen a pálinkán túl, vagy annak segítségével is pörögtek az események. A színpadon zenés, táncos események szórakoztatták a közönséget, egész nap népi játékok várták a gyerekeket, s persze a felnőtteket is. Aki komoly programra vágyott, az szakmai előadást hallgathatott, természetesen a cseresznyepálinkáról. Az eseményen a szervezők odafigyeltek a szabályok betartására, már belépésnél fertőtleníteni kellett a kezeket és mindenki számára ajánlott volt a maszk viselése.

A jó hangulat egész nap a Tisza-parton tanyázott, hozzájárult ehhez az Alma együttes délutáni fellépése, záróakkordként pedig Korda György és Balázs Klári énekes házaspár nagy sikerű koncertje koronázta meg a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában