városfejlesztés

2020.09.18. 07:00

Átadták a hatvanhét férőhelyes Thököly úti parkolót Jászberényben

Átadták a város legújabb parkolóját. A Thököly úti területen hatvanhét autó számára lesz hely, a beruházás részleteit Budai Lóránt polgármester és Hegyi István, a Városfejlesztési Iroda vezetője hétfőn, sajtótájékoztatón ismertette.

Illés Anita

Az autósok már birtokba vették az új parkolót

Fotó: Gémesi Balázs

– A korábbi tervekhez képest majdnem duplája lett a parkolók száma, és a zöldterületek arányát is megtartottuk. Ez egy újabb lépés afelé, hogy a város élhetőbb legyen – mondta a polgármester. A beruházás a több mint nyolcszázmilliós fenntartható települési közlekedésfejlesztési projekt egyik fontos elemeként valósult meg.

– Az eredeti tervben harmincöt személygépjármű, egy mozgáskorlátozott és öt buszparkoló szerepelt. Az új városvezetés úgy gondolta, buszok helyett több személygépjármű-parkolóra van szükség a belvárosban, ezért hatvanöt személygépjármű- és két mozgáskorlátozott férőhelyet alakítottunk ki – részletezte az irodavezető. Pótmunkát és plusz költséget eredményezett az altalaj megerősítése, a felület átrendezése. Modern közvilágítást létesítettek, ami az éjszakai parkolást is biztosítja.

Az autósok már birtokba vették az új parkolót
Fotó: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában