Mesterszállás

2020.09.04. 11:30

Az egész falu összefogott egy új tűzoltókocsiért

Nemes ügyért fogtak össze a településen élők a közelmúltban. A Mesterszállási Községi Tűzoltó Egyesület megosztott egy felhívást, melyben a lakosság és környékbeli emberek segítségét kérték.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A Magyar Falu Program keretében pályáztak egy tűzoltó gépjárműre négymillió forint értékben. Ez az összeg azonban kevésnek bizonyult egy számukra megfelelő eszköz beszerzésére – kezdte Soós Edina, a település közösségszervező munkatársa. A közösségi oldalon megjelent posztra sokan jelentkeztek, és támogatták a tűzoltók nemes célját. Emellett a néhány hete szervezett falunap egyik eleme volt egy különleges vacsora is.

– Az érdeklődők támogatói jeggyel tudtak hozzájárulni az ügy sikeréhez. Őket ínycsiklandó birkapörkölttel vendégeltük meg – mondta Soós Edina. Hozzátette, ötvenketten jelentek meg a vacsorán, sokan pedig egyéb módon juttatták el felajánlásaikat a környékbeli településekről is.

– Összesen közel négyszázezer forintnyi támogatás gyűlt össze, ami igazán nagy öröm! – emelte ki a szervező.

– Hálásak vagyunk az embereknek ezért a példaértékű összefogásért, és a pozitív hozzáállásért – nyilatkozta Varga Tamás, az egyesület parancsnoka. Reményeik szerint a jövőben sikerül megvalósítani a célt, ennek érdekében a támogatásokat még mindig fogadják.

– Többször előfordul, hogy olyan terepen kell tüzet oltani, ahová sok esetben mi tudunk elsőként kimenni, hogy mihamarabb megkezdjük az oltást. Ilyenek például a szabadtéri tüzek. Egy sor egyéb ok mellett ezért nagyon fontos egy olyan gépjármű, amellyel ilyen erős terepviszonyok mellett is jól tudunk haladni – részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában