Találkozó

2020.09.29. 07:00

Az elmúlt év programjait is értékelik majd az öregdiákok Karcagon

Tisztújítással egybekötött találkozót tart a Karcagi Öregdiákok Baráti Köre október első szombatján, 3-án délelőtt 11 órakor a karcagi Nagykun Református Gimnáziumban.

Szathmáry István

Amint azt Bihari László titkár elmondta, az összejövetelen beszámolnak az elmúlt év eseményeiről, illetve a Karcagon, illetve Budapesten tartott rendezvényeikről is.

Októberben a gimnáziumi épületében avatták fel az 1956-os forradalmat követő megtorlások során meghurcoltak emléktábláját, Budapesten, a Magyar Építőművészek Szövetségének termében pedig részben karcagi kötődésű vendégek tartottak előadásokat.

Bár idén áprilistól a járvány miatt több programjuk elmaradt, fogadták Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművészt, a Képzőművészeti Főiskola docensét, a dunaújvárosi templom magyar történelmi személyeket is ábrázoló sorozatának alkotóját, dr. Wolf György fizikust, a Wigner Fizikai Kutatóközpont osztályvezetőjét, aki a világegyetem keletkezéséről, múltjáról, fejlődéséről, jövőbeni kilátásairól tartott asztrofizikai előadást. Dr. Bartha Júlia néprajzkutató és turkológus Keleti örökség a Kunság népi kultúrájában címmel ismertette kutatásai eredményeit az öregdiákokkal. Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus Örökölt sors, Családi sebek és a gyógyulás útjai című nagy sikerű könyvéről beszélt az egybegyűlteknek, Darányi Mariann meteorológus pedig „Olyan, mint az időjárás” című előadásával szerepelt egyik rendezvényükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában