3 kérdés, 3 válasz

2020.09.20. 07:00

Dobos Ferenc: szeretném biztonságban tudni a földvári lakosokat

Hírportálunk a 18 esztendős, Dobos Ferenc kitüntetett ifjú polgárőrrel beszélgetett.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

– Hogyan került a polgárőrség soraiba? Milyen indíttatásból csatlakozott hozzájuk?

– Kicsit több mint egy éve vagyok polgárőr. Az iskolámban, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégiumban volt egy toborzás, és mivel egyébként is közszolgálati szakon vagyok, úgy gondoltam, jelentkezem. Mindenképpen szerettem volna valami olyan dolgot csinálni, amivel a közösséget segíthetem.

– Milyen feladatokat vállal egyenruhában?

– Rengeteg embert ismertem meg az elmúlt egy évben, és olyan dolgokat tanulhattam az idősebbektől, amik hasznosak lehetnek nemcsak a szakmában, hanem a hétköznapi életben is. Nem mellesleg az iskolában szerzett ismereteimet szintén kamatoztathatom. Számtalan különböző szolgálat van, én az éjszakai járőrözést kedvelem a legjobban. Néha több az esemény, de vannak nyugodtabb időszakok is. A munka során rájöttem arra, hogy nekem elég az, ha az emberek nyugodtan alhatnak éjszakánként, és tudják azt, hogy mi, akik szolgálatot látunk el, bármikor hívhatóak vagyunk, és szívesen segítünk.

Fotó: Beküldött fotó

– Milyen tervei vannak a jövőjét illetően?

– Tizennyolc éves vagyok, felkerülök a felnőtt polgárőrök közé. Új feladatok és új kihívások várnak majd rám. A továbbiakban is szeretnék szolgálatot vállalni, és biztonságban tudni a tiszaföldvári lakosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában