KECSKEMÉT/SZOLNOK

2020.09.05. 11:30

Hallgatnak a vádlottak a többszázmilliós áfacsalási ügyben

A Szegedi Ítélőtábla a Szolnoki Törvényszéket jelölte ki eljáró bíróságnak egy elsősorban Kecskeméthez köthető büntetőügyben.

Mészáros Géza

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kecskeméti étolaj kereskedelemmel foglalkozó cég vezetőjével és további hét társával szemben.

A vád szerint 2014 és 2017 között bűnszervezeti formában együttműködve, fiktív „láncszámlázással” csaknem 275 millió forint áfát csaltak el.

Mint azt a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától megtudtuk, a szeptember 2-án tartott előkészítő ülésen a vádlottak nem tettek vallomást, illetőleg beismerő nyilatkozatot sem. Ezért az előkészítő ülés eredménytelen volt, a Szolnoki Törvényszék pedig a közeljövőben tárgyalást tűz ki az ügyben – informálta hírportálunkat a sajtóosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában