Jászkunság / Videóval

2020.09.14. 07:00

Mutatjuk az elmúlt egy hét legolvasottabb híreit

Koronavírusos lett a szolnoki Sípos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium egyik oktatója, tragikus hirtelenséggel elhunyt Ulvicki Mihály, 205 kilométer/órával, védőruha nélkül száguldott egy motoros a 442. számú főúton – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Koronavírus-fertőzést mutattak ki a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium egyik oktatójánál. Az érintett oktató augusztus 31-én vett részt egy értekezleten. Miután nem jól érezte magát, az elvégzett vírusteszt pozitív eredménnyel zárult.

Szerdán tragikus hirtelenséggel, harmincötödik életévében elhunyt Ulvicki Mihály. Az egykori labdarúgó 1985. szeptember 17-én született Szolnokon, és később számos futballklubban megfordult, de kipróbálta magát más szakágakban, a futsalban és a strandfociban is.

Ulvicki Mihály (1985–2020)
Fotó: torokszentmiklosifoci.hu

Egy motoros 2020. szeptember 8-án a 442. számú főúton, Szolnok felől Kunszentmárton irányába száguldozott. A motoros védőöltözetet nem viselt, viszont időnként 200 km/h feletti sebességgel közlekedett. A szolnoki rendőrök 300.000 forint pénzbírsággal sújtották, valamint 8 közlekedési előéleti pontot állapítottak meg a motorosnak.

Az M4 gyorsforgalmi út építése több helyszínen zajlik térségünkben. Ezeken a területeken vannak olyan, magánkézben lévő termőföldek, gyümölcsösök, melyek a tervezett nyomvonalon helyezkednek el. Olvasóinkban többször is felmerült már kérdésként, hogy ezek a földek, területek milyen jogszabály szerint építhetők be? Cikkünkben ennek jártunk utána.

Fotó: Mészáros János

Nagy erőkkel folyik Szolnokon az „Y-Társasház” felújítása. A munkálatok januárban kezdődtek és várhatóan november 15-én fejeződnek be. Ez idő alatt megtörténik a függőfolyosók újra járólapozása, az erkélyek felújítása, hőszigetelés és nem utolsó sorban az ott lakó denevérek számára külön élőhely kialakítása.

Fotó: Kiss János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában