összetartozás

2020.09.15. 14:00

Pólókkal népszerűsítik városukat az abonyiak

„Senki sem tökéletes, de az abonyiak átkozottul közel állnak hozzá”. Legalábbis ez olvasható a várost népszerűsítő pólók egy részén, melyeket hamar megkedveltek a lakók. Mi több, sokan az ország távoli pontjaira és külföldre is elvitték már az ötletes viseletek hírét.

Hartai Gergely

A polgármesteri hivatal munkatársai (balról jobbra): Billus Judit, Sulyok Erika, Pélyi-Tóthné Szabó Nikolett és Árpás Fruzsina lapunknak is megmutatták a pólókat

Fotó: Nagy Balázs

– Az alapötlet már korábban, a tavalyi év végén megfogalmazódott, amikor is az adventi időszakban megalkottuk az első abonyi adventi bögrét. A „Szeretlek, Abony” program egyik fontos eleme, hogy erősítsük a hovatartozás érzését. Azaz, hogy Abonyra ne csak úgy tekintsünk, mint a lakhelyünkre, hanem mint az otthonunkra, ahol jó élni, és büszkén gondoljunk erre – beszélt a helyi kezdeményezésről az ötlet­gazda. Izsó Balázs úgy véli, Abony arculatának kialakításában is kiemelt szerepük van ezeknek a tárgyaknak, ám elsősorban a város lakóinak összetartozását jelképezik.

A polgármesteri hivatal munkatársai (balról jobbra): Billus Judit, Sulyok Erika, Pélyi-Tóthné Szabó Nikolett és Árpás Fruzsina hírportálunknak is megmutatták a pólókat
Fotó: Nagy Balázs

A nemrégiben elkészült pólókról persze a humoros feliratok sem hiányozhatnak. Némelyik ruhadarabon például a „Senki sem tökéletes, de az abonyiak átkozottul közel állnak hozzá” felirat olvasható, mely sokak kíváncsiságát felkeltette.

– Az érdeklődés várakozáson felüli, eddig ugyanis már háromszor kellett utánrendelést leadnunk csak a pólókat illetően – tudtuk meg. Izsó Balázs közölte, mára széles a termékpaletta, kapható ugyanis hűtőmágnes, kulcstartó, strandlabda, bögre, tornazsák, napszemüveg és vászontáska is. Jövőre ráadásul bővítenék a termékkört, erre vonatkozóan már több ötlet is az előkészítés szakaszában van.

– Fontos kiemelni, hogy ezen tárgyak értékesítésével nem elsősorban a haszonszerzés a városvezetés célja. Ezt mutatja, hogy minimális árréssel igyekszünk megfizethető árakon kínálni termékeinket. A cél pedig az, hogy minél többen vásároljanak, és büszkén viseljék az abonyi termékeket – fogalmazott.

Határainkon túlra is eljutott

Sok helyi lakos küldi be fényképét a polgármesteri hivatalnak, melyeken a feliratos ruházatot viselik. Kicsik, nagyok, de az idősebbek is szívesen vásárolnak a termékekből, tájékoztatott Lőrinczy Veronika, a városháza sajtóreferense.

– Vannak olyan Abonyból elszármazott nyugdíjasaink, akik az ország más részéről rendeltek maguknak pólót. Ezenfelül a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó abonyiaknak Pető Zsolt polgármester is külön ajándékozott ilyen viseleteket, kalapokat. Hiszen ezekben az öltözékekben hozzájárulnak a város népszerűsítéséhez – jegyezte meg a szóvivő.

Majd hozzáfűzte, a lengyelországi Erős Emberek Versenyének városi résztvevője is küldött magáról képet, melyen az egyik Abony-pólót viseli. Nemrégiben pedig az első osztályt kezdő kisdiákok kaptak ajándékba egy-egy feliratos tornazsákot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában