adományok

2020.09.10. 07:00

Túri és környékbeli diákoknak segítették az iskolakezdést

A város és a környék számos hátrányos helyzetű gyermeke kezdhette az iskolát jól felszerelt táskával.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ mezőtúri Család-és Gyermekjóléti Szolgálatának egyik fontos tevékenysége az adományok közvetítése – tudtuk meg Kádár Anikó intézményvezetőtől. Hozzátette, kétezer-hét óta minden augusztusban segítik az elsőbe készülő nebulókat.

Elsősorban olyan gyermekeket, akiknek a szülei, családja nem tudná megvásárolni a kezdéshez szükséges tanszereket.

A hagyományok szerint idén is harminchat kisgyermek kapott iskolatáskát és tanszeradományokat, a Thomas Man Lions Klub jóvoltából.

– Az iskolatáskák nem csak Mezőtúrra kerültek, hanem a szolgálathoz tartozó további településeken élő, hátrányos helyzetű gyerekekhez is. Így Mezőhékre, Mesterszállásra és Kétpóra szintén jutott a felszerelésekből – mondta. A csomagokat ünnepség keretében adták át a leendő elsősöknek, még augusztus végén. A kicsiket Biró-Varga Anikó szakmai vezető, ezt követően Szűcs Dániel alpolgármester köszöntötte, végül Kádár Anikó intézményvezető szólt a gyermekekhez.

– Bízunk benne, hogy ez a csodás hagyomány a következő esztendőkben is folytatódni fog, és sok nehéz sorsú kisgyermeket segíthetünk hozzá az iskolakezdéshez – zárta gondolatait Kádár Anikó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában