Közlekedés

2020.09.19. 11:30

Zebrát szeretnének a forgalmas útra Szandaszőlősön

Évek óta felmerülő probléma a Karinthy Frigyes úton és mellékutcáin, hogy nehéz átkelni a főúton. Mindössze néhány helyen van kijelölve és felfestve zebra.

P. Pusztai Nóra

– Az utolsó utcában lakunk, iker gyerekeim a szandaszőlősi általános iskolába járnak. Minden reggel át kell kísérnem őket az úton, csak így lehetek biztos abban, hogy épségben átértek – panaszolta Lovász Etelka.

A lakossági fórumok állandó témája a zebra kérdése, az önkormányzat keresi a megoldást.

– A kijelölt gyalogos-átkelőhely létesítése hatósági engedélyköteles tevékenység. Ahhoz, hogy megvalósuljon szükséges egy útépítési és megvilágítási tervdokumentáció. Gondoskodni kell a megfelelő felállóhelyek és járda kialakításáról is.

A kivitelezés költsége akár több millió forint is lehet – válaszolta megkeresésünkre Pujcsi Péter, a közlekedési osztály vezetője. Hozzátette: mivel a Karinthy Frigyes út az állam tulajdonában és a Magyar Közút Nzrt. kezelésében van, így az ő előzetes álláspontjukat is meg kell kérni az új átkelőhelyek létesítése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában