Galériával

2020.10.23. 15:58

Négy helyszínen, szűk körben emlékeztek a hősökre Jászberényben

A járványhelyzet miatt rendhagyó módon, szűk körben emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire Jászberényben.

Illés Anita

A megemlékezés első helyszínén, a Barátok templomában Dr. Novák István atya celebrált szentmisét a forradalom áldozatainak lelki üdvéért. Koszorúzással a Ferencesek terén található 1956-os emlékműnél folytatódott a tiszteletadás.

A városháza falán elhelyezett emléktáblánál Besenyi Vendel helytörténeti kutató idézte fel a forradalom eseményeit. Ezután a megemlékezők a Fehértói temető kopjafáinál tisztelegtek az áldozatok, mártírok emléke előtt. Eredeti tervek szerint a Lehet Vezér Gimnázium tizedik osztályos tanulói adtak volna ünnepi emlékműsort a Ferencesek terén, ám ez elővigyázatosság miatt elmaradt.

A diákok közönség nélkül, zárt körben adtak elő, az emlékműsorról készült felvétel megtekinthető a Jászberényi Kulturális Programok közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában