Galériával

2020.10.03. 19:00

Szent Mihály tüze lobogott az arkangyal ünnepén Jászapátin

Jászapátin már hagyomány, hogy évről évre megrendezik a Szent Mihály-napi mulatságot. Mihály arkangyal egyike a hét főangyalnak, a keresztények a mennyei seregek vezérének tartják.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A védelmező arkangyalt szeptember 29-én ünnepeljük, számos néphagyomány is kapcsolódik az őszköszöntő naphoz. Ebben az évben az időjósok felülírták a terveket, így az eredeti időpont helyett október 2-án tartották meg Jászapátin a programot, mely ismét sok érdeklődőt vonzott. Pénteken este már kedvező volt a széljárás, esőt sem jeleztek.

Kicsik és nagyok részvételével látványos fáklyás felvonulás indult a templomtól a vásártérig, ahol a Fricska Táncegyüttes fergeteges produkciója alapozta meg a hangulatot. A világ leggyorsabb néptáncosai ritmust és erőt adtak az esthez, mely a Trió Tűzzsonglőr produkciójával folytatódott. A lángokból rajzolt formák, tűzeffektek fénye megvilágította az éjszaka sötétségébe borult teret. Idén sem maradt el a Szent Mihály-napi őrtűz meggyújtása.

A mulatság az Apostol együttes koncertjével és tűzijátékkal ért véget. Pócs János, országgyűlési képviselő és Farkas Ferenc polgármester tortával köszöntötte a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő népszerű együttest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában