Szelevény / galériával

2020.11.19. 17:45

Az elöregedett, kivágott fák helyett fiatal csemetéket ültettek

A régi fák kivágásakor megígérték, hogy pótolják azokat, ehhez csütörtökön meg is érkeztek a facsemeték.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy BalŠzs

Száz facsemetét vehetett át a tiszazugi önkormányzat csütörtökön délelőtt, az ültetést a Haleszra vezető út mentén kezdték el. A település ezen részén nyáron kellett kivágni a lombhullatókat.

– Néhány hónapja közel negyven fát kellett kivágni az út mentén, mert nagyon korhadtak, öregek és balesetveszélyesek voltak, még akkor megígértem a lakosoknak, hogy pótolni fogjuk azokat. A környezetvédelmi szempontok mellett esztétikailag is széppé teszik a környezetet – mondta Kerekesné dr. Holló Helga, Szelevény polgármestere.

A Haleszra vezető út oldalán ötvennégy, több mint két méter magas nyárfát ültettek el, a többi a falu egyéb területeire kerül.

– Ezek a fajták ezt a típusú talaj kedvelik, talán ebben maradnak meg leginkább, így a Holt- Kőrösre vezető úthoz is telepítünk a felajánlott tövekből – emelte ki.

Boldog István, országgyűlési képviselő klímavédelmi célzattal minden körzetébe tartozó településének száz csemetét juttat el a következő hetekben.

– Csak az első állomás Szelevény, hamarosan Kétpóra érkezik további kétezer-kétszáz fa, melyeket szétosztunk – utalt előre Boldog István, aki a klímavédelem fontosságának kapcsán kiemelte, hogy a tettek a legfontosabbak.

– Ajánlom, hogy élete során mindenki ültessen el legalább egy fát – tanácsolta, majd hozzátette: almáskertjében száz facsemetét telepítettek az elmúlt időszakban, mely környezetvédelmi haszna mellett, remélhetően finom gyümölcsöt is terem majd.

Előkerült a lapát, a vadvédő háló és a támasztóléc, egy-egy facsemetét Kerekesné dr. Holló Helga és Boldog István közösen el is ültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában