Az internetre költöztették a közösségi életet Falván

A veszélyhelyzet miatt ismét bezárultak a kulturális intézmények kapui. Így történt ez Rákóczifalván is.

Kovács Berta

Az egyébként számos civil szervezetnek, klubnak otthont adó Varsány Közösségi Ház és Könyvtár munkatársai az egyik népszerű közösségi oldalon létrehozták az 5085 NézőPont elnevezésű csoportot. Ennek célja, hogy minél többen juthassanak sokszínű és hiteles információhoz a kultúra, életmód és szabadidő témakörben.

– Ebben a csoportban bárki közzéteheti saját kreatív ötleteit, vagy ajánlhat olvasnivalót – mesélte Császiné Csáti Réka igazgató. – Lehetőség van arra, hogy ellessük egymástól a hétköznapi és ünnepi praktikákat. Segíthetünk egymásnak az érettségire való felkészülésben online segítő tananyagokkal, vagy éppen otthoni játékokkal, amivel leköthetjük óvodáskorú gyerekeinket. Egyszóval tanulhatunk egymástól.

Az intézmény csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét önkéntes kampányához. Ehhez kapcsolódva felhívással fordulnak a falvai csoporttagok felé, hogy közösen gondolkodjanak: miként tudják csökkenteni a hulladék mennyiségét a háztartásokban.

– Hasznos hulladék címmel kiselejtezett, kidobásra ítélt tárgyak újjászületését mutatjuk majd be az oldalon – részletezte az igazgató. – Hiszen szinte mindannyiunk otthonában van átfestett, átalakított bútor vagy éppen elnyűtt ruhákból készült rongybaba. „Ilyen volt„ és „ilyen lett” fotókkal szeretnénk másokat is ösztönözni az újrahasznosításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában