KISÚJSZÁLLÁS

2020.11.29. 07:00

Napokon belül munkába áll a tűzoltóság új fecskendőautója

Pályázatok szempontjából sikeres évet zár a Kisújszállási Önkormányzat Tűzoltó-parancsnoksága, tudtuk meg Czókoly Viktórián nyugalmazott állományú tűzoltóparancsnoktól.

Daróczi Erzsébet

Az új jármű kimagasló felszereltségű

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Mivel az előző fecskendőnknek tízmillió forint lett volna a javíttatása, azt eladtuk, és helyette egy külföldi multi cég üzemi tűzoltósági autóját vásároltuk meg. A tizenkét éves jármű honosítása megtörtént, a tűzoltók is megszerezték a szükséges kezelői vizsgákat, így első szerként hétfőtől munkába is áll – sorolta a parancsnok, aki szerint az autó felszereltsége országos átlag feletti. Idén hatmillió forint értékben pályáztak új eszközökre, így a kocsiban a hőkamerától kezdve a gázérzékelőkig, különböző speciális műszaki mentőfelszerelésen át sötétben világító tömlőkig minden van.

– Az eddigi első szerünk mostantól tartalék lesz. A jogszabály azt írja elő, hogy egy teljesen felszerelt autónak és egy üresnek kell rendelkezésre állnia, ám nekünk a tartalék szerünk is felszerelt, így azonnal képes teljes értékű munkát végezni. A nyolc főállású tűzoltó munkáját négy-nyolc önkéntes segíti, s a korábbi ötven feletti átlagéletkor harminc-negyven év lett. Idén százhúsznál több bevetésünk volt, a 4-es főút elkerülőjén több súlyos karambolhoz vonultunk, de kéménytüzek is adtak már munkát.

Az új jármű kimagasló felszereltségű
Fotó: Daróczi Erzsébet

Több ajtónyitásunk volt az elmúlt hetekben, amikor mentősök kértek segítséget, hogy bejuthassanak idős emberekhez

A lakóháztüzeket legtöbbször a szabálytalan fűtés, emberi mulasztás okozta, mert a lakók gyakran nem vizsgáltatják át fűtési berendezéseiket, kéményeiket. Honlapunkon ennek veszélyeire is felhívjuk a figyelmet – mondta a parancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában