Ózongenerátorral fertőtlenítették a rákóczifalvi közintézményeket

Két ózongenerátort ajánlottak fel a Virágoskert Óvoda és Bölcsőde részére a napokban.

Kovács Berta

Dr. Korpásné Horváth Ildikó, a Virágoskert Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője vette át a generátort Dudás Attilától

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

Az eszközöket vállalkozói és lakossági összefogásnak köszönhetően vásárolhatták meg. Az egyik berendezést Dudás Attila helyi mezőgazdasági vállalkozó, a másikat a Szabados Hús Kft., dr. Túróczi Imre polgármester, valamint Csomán István alpolgármester finanszírozta.

Dr. Túróczi Imre elmondta: vállalkozók jelezték, hogy szívesen segítenek, amiben tudnak, ezért javasolta, hogy támogassák a generátor beszerzését. Az eszközt a szülők is nagy örömmel fogadták, mivel az intézmény Toldi Miklós úti egységének falai között is felütötte a fejét a koronavírus.

Emiatt először október 26-ától november 1-jéig, majd pedig újabb igazolt fertőzések következtében no­vember 7-éig kellett elrendelni zártvatartást. A generátorok így mind a szülők, mind a dolgozók biztonságérzetét növelik. Továbbá a készülékeknek a járványhelyzet lecsengése után, a későbbiekben is hasznát vehetik.

Dr. Korpásné Horváth Ildikó, a Virágoskert Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője vette át a generátort Dudás Attilától
Fotó: Beküldött fotó

Az óvodai épületek mellett az elmúlt héten a város közintézményeiben is bevetették az eszközöket. Fertőtlenítették a polgármesteri hivatalt, az orvosi rendelőt, az egészségházat, és bár már nem tartanak rendezvényeket, összejöveteleket, a Varsány Közösségi Ház és a könyvtár sem maradt ki a sorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában